Mehika

Mehika vas pričakuje
Mehika vas pričakuje

Mehika je obmorska država Severne Amerike, ki na severnem delu meji na ZDA, na vzhodu obljublja pogled na Mehiški zaliv in Karibsko morje, na jugovzhodu pa država meji na Belize in Gvatemalo.

Mehika velja za pravo zibelko indijanske kulture, ki so jo tja prinesla plemena kot so Azteki in Maji, obenem pa je to ena izmed redkih dežel, ki jo zaznamuje zelo raznolika pokrajina. Širne puščave, tropski gozdovi, visoka gorovja in nepozabne peščene plaže se raztezajo skozi celotno državo, na obrobju juga pa se nahaja tudi tako imenovana vulkanska os Sierra Neovolcánica, ki jo sestavlja kopica manjših vulkanov. Na skrajnem jugu se razpostira Chiapaško višavje v nadomorski višini do 2700 metrov, ki se nato spusti in preide v polotok Jukatan, kjer lahko najdemo tropske deževne gozdove in savane. Vse to je Mehika.

Mehika - čudovita obala
Mehika - čudovita obala

Prebivalstvo Mehike je zelo gostoljubno in turiste sprejmejo odprtih rok, sicer pa so Mehičani znani predvsem po svojem temperamentu in strasti, ki jo gojijo do življenja, glasbe in plesa. Lastnosti, ki verjetno izvirajo iz njihove španske tradicije in ki na plano pridejo zlasti ob praznikih in posebnih priložnostih za slavje. Mehika je znana tudi po zabavah in različnih javnih prireditvah, ki so tam skoraj vsakodnevne, pohvalijo se lahko tudi s številnimi verskimi prazniki in vedno lahko nekje ujamete tako imenovane mariache z velikimi klobuki sombrero na glavi in kitarami v roki.

Mehika je dežela nasprotij, ki se ne kažejo le v raznoliki pokrajini, ampak tudi v njihovem načinu življenja. Medtem ko na eni strani stojijo ogromna mesta z več milijoni prebivalcev, pa so njihovo veliko nasprotje mala vaška naselja, kjer je še vedno ohranjena tradicija.

Več ...
 
Število destinacij: 5

Termin potovanja

Odhod:
Povratek:
Trajanje:

Potniki

Število odraslih potnikov:
Starost otrok na dan povratka
1. otrok 2. otrok 3. otrok

Filtriraj prikazane ponudbe

Cena (min-max)

od 854,00 € do 1.199,00 €

Odhodno letališče

Kategorija

Razvrsti prikazane ponudbe po:

Cena na osebo