Lefkas

Lefkas - plaža Egremni
Lefkas - plaža Egremni

Lefkas ali Lefkada je grški otok v Jonskem morju na zahodni obali Grčije, ki ga s celinsko Grčijo povezuje dvižni most in velja za idealno izhodišče za raziskovanje najbolj znamenitih grških znamenitosti kot sta svetišče Delfi in Olimpija. Lekas ponuja raznolikost, in sicer vse od gorskih vasic pa do obalnih letovišč s prekrasnimi peščenimi in prodnatimi plažami, ki jih poljublja turkizno modro morje in kjer se skrivajo številni zalivi.

Lefkas last minute – raznolika ponudba počitniških aranžmajev na bazi najema, nočitve z zajtrkom, polpenziona ali all inclusive storitve.

Glavno mesto otoka Lefkas, ki so ga včasih nekateri imenovali tudi Lefki, kar pomeni lepi, se nahaja na severnem delu rta. V njem se lahko sprehodite skozi številne zanimive stranske ulice ali uživate razgledu na čudovite ruševine trdnjave Santa Mavra, v mestu se nahaja tudi Fonografski muzej, glavni trg Platija Agiu Spiridona pa je dobil ime po cerkvi, ki slovi po svojih redkih zvonikih. Če si želite Lefkas raziskovati na lastno pest, potem je priporočljiv najem mopeda ali kolesa, sicer pa imajo na otoku urejene tudi avtobusne povezave.

Več ...