Kenija

Ob besedi Kenija takoj pomislimo na Afriko in vse posebnosti, ki jih lahko tam doživimo.

Kenija je država polna drugačnosti, novih izkušenj, sožitja z naravo, prostranih peščenih plaž in še kaj bi lahko našli. Le kdo si ne želi vsaj enkrat v življenju obiskati safari in si od blizu ogledati tako imenovanih "Big 5" oz. veličastnih pet – slona, bivola, leva, nosoroga in leoparda?

Kenija - čudovite plaže
Kenija - čudovite plaže

Ali pa se prepustiti užitkom na kar 480 km belih peščenih plaž, ki se raztezajo ob Indijskem oceanu, obdanih z naravnim koralnim grebenom in pestrim podvodnim življenjem?

Kenija predstavlja še kaj več. Zaradi njene pozicije na ekvatorju lahko celo zasledimo večni led na vrhu njenih gora, prostrane puščave na severu, raznolike savane, ogromna jezera in pa seveda tropski pragozd. Tu najdemo kar 52 nacionalnih parkov kot je na primer Tsavo, ki je eden največjih parkov na svetu, nacionalni park Amboseli z najvišjo afriško goro Kilimanjaro, naravni rezervat znanega ljudstva Masai Mara, jezero Bogoria znano po toplih vrelcih in gejzirjih ter prvinski deževni pragozd s številnimi ogroženimi živalskimi vrstami v gozdnem rezervatu Kakamega.

Skratka Kenija je definitivno prava odločitev za vse pustolovce in dovolj varna, da s seboj popeljete tudi celotno družino.

Kenijski safari
Kenijski safari

Z našo last minute ponudbo in nastanitvijo v drugem največjem mestu Mombasa, ki je prestolnica turistične industrije, boste doživeli nepozabni utrip te dežele. Mombasa pa ni samo turistično mesto, ampak tudi mesto, ki priča o bogati zgodovini Kenije. Turistično zelo privlačen je stari del mesta s svojimi rešetkastimi potkami, mošejami in majhnimi starimi hiškami, ki se rahlo nagibajo proti, včasih zelo dejavnim, pristaniščem Dhow.

Ena izmed glavnih znamenitosti Mombasa je obzidje Jesus, katerega naloga je bila varovanje vhoda v pristanišče, danes pa služi kot muzej in kot zelo zgovorni pripovedovalec zgodovine tega mesta.

Več ...
 
Število ponudb: 181

Termin potovanja

Odhod:
Povratek:
Trajanje:

Potniki

Število odraslih potnikov:
Starost otrok na dan povratka
1. otrok 2. otrok 3. otrok

Filtriraj prikazane ponudbe

Najdi hotel

Cena (min-max)

od 717,00 € do 2.711,00 €

Odhodno letališče

Destinacija

(Spremeni)

Mesto

Kategorija

Storitev

Pogosta vprašanja

Kaj pomeni ocena gostov in njihovo priporočilo?
Vse ocene in mnenja ter priporočila gostov so uporabljena za pripravo povprečne ocene in priporočila gostov. Izračunana so na podlagi ocen gostov v zadnjih 25 mesecih. Oddali so jih gostje, ki so v objektu preživeli najmanj eno nočitev. Mnenja in ocene gostov vam lahko pomagajo pri načrtovanju vaših počitnic in vam nudijo dober vpogled v dejansko stanje in ponudbo objekta.
Kako pridem od letališča do hotela?
Pri večini ponudb z vključenim letom (letalo+hotel), je transfer vključen v ceno ponudbe. To je iz same ponudbe razvidno in tudi navedeno v seznamu, ki ga dobite ob kliku na "Kaj je vključeno v ceno aranžmaja?". V kolikor transfer ni vključen v ceno, je to tudi jasno napisano.
Ali so cene na vaši spletni strani enake cenam tujih organizatorjev potovanj?
Tako je. Vse cene, ki so objavljene na naši spletni strani so identične cenam objavljenim na spletnih straneh slovenskih ali tujih organizatorjev potovanj. Ker smo prepričani, da nikjer drugje ne morete dobiti boljše cene, strankam nudimo Garancijo najnižje cene.
Razvrsti po:

Cena na osebo